Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups is een bladetende rups en komt vooral op eiken voor. In het voorjaar komen de eitjes uit. In Nederland ontwikkeld de rups zich in grote groepen. U vindt de nesten van de processierups vooral aan de zonkant van eikenbomen. Bij gebrek aan eiken vindt u de rupsen ook wel op berken en beuken. De nesten zien er grijs wollig uit en bevatten vervellingshuid, uitwerpselen en brandharen.

De brandharen vormen last voor de gezondheid. Deze haren zijn ongeveer 0,3 millimeter lang, pijlvormig en hebben weerhaakjes. Als de rups zicht bedreigd voelt, schiet hij deze haren af. Deze kunnen dan gemakkelijk de ogen, huid en luchtwegen binnendringen en veroorzaken dan zwellingen, huidhuiduitslag, jeuk en rode ogen. Meestal verdwijnen deze ongemakken vanzelf. Niet alleen mensen hebben last van deze brandharen. Ook onder ander honden kunnen last hebben van de brandharen van de processierups.

Heeft u in uw omgeving eikenprocessierupsen? Wij bestrijden deze processierupsnesten door deze met een speciale stofzuiger op te zuigen. De restanten met de brandharen komen terecht in een opvangbak. Deze opvangbak met brandharen voeren wij af om te worden verbrand. Ga niet zelf aan de slag. MBG diensten is bevoegd om de eikenprocessierups te bestrijden.

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen.