Ongediertebestrijding en plaagdierbeheersing

Ongediertebestrijding / plaagdierbeheersing

Plaagdieren / ongedierte bestrijden hoort ook in het kunnen van MBG-diensten. Of het nu wespen, muizen, ratten, kakkerlakken, enzovoort zijn: deze niet zo vriendelijke beestjes worden door ons vakkundig bestreden als u er last van heeft. Wij helpen u graag met het voorkomen en weren  van plaagdieren in en om uw leef- en/of werkomgeving.

Wespenbestrijding

In de maanden augustus en september zijn de wespennesten op het grootst. In deze periode hebben de wespen dan ook veel suiker nodig. En juist net als u lekker buiten een zoet drankje nuttigt vliegt er een wesp uw glas in. Erg vervelend, want op een wespensteek zit u niet te wachten. Als u niet op de wesp gaat slaan word hij ook niet agressief en vliegt hij zo weer weg. Maar een wespennest in uw tuin of binnenshuis is niet prettig. Een nest kan wel 5000  wespen bevatten. Probeer deze niet zelf te verwijderen: laat dit door de deskundigheid van MBG diensten doen.

Rattenbestrijding en muizenbestrijding

Of het nu een bruine of zwarte rat is, of gewoon een huismuis: deze beesten wilt u niet in en om uw huis en bedrijf hebben. Waar eten is, zijn ook  ratten en muizen. Zorg dat er geen toegang is tot etensresten. Metalen afvalbakken met deksel helpen hierbij. Ratten zijn knagers: een kunststof bak is zo doorgebeten. Voorkomen dat ze het huis binnen kunnen komen doet u door het afsluiten van zelf de kleinste openingen in muren, afvoerbuizen met bijvoorbeeld ijzergaas.Mocht u overlast hebben van deze plaagdieren: bel MBG diensten. Wij helpen u graag.